اجتماعی

آب

آب

آب

به باور من اگر تا 1000 سال دیگر در این مملکت یکریز برف ببارد وباران بریزد بنا به ادعای مسئولان آبی ،کماکان ما مشکل خشکسالی داریم…!
میلیاردها صرف تبلیغات میشود که آب هست ولی کم است…!
موقع دوش گرفتن ودست شستن شیر را تا اخر باز نکنید.با لاستیک مخصوص خروجی سینک را ببندید وبعد ظرفها رابشوئید و اصلا از ماشین ظرفشویی استفاده نکنیدووووو…
من فکر میکنم آب هست وکم هم نیست ولی مدیریت منابع آبی نیست واین مدیریت موضوعی هست که مستقیما متوجه دولت است(مهم نیست کدام وزارتخانه ،کدام دولت و کدام جناح باشد.موضوع مدیریت منابع آب متوجه دولت است ومردم البته نقش دارند ولی نه آنچنان که دولت دارد…!)

  آمارها حرف میزنند

اگر قبول ندارید به آمار زیر التفات فرمائید.این آمار از خود منابع دولتی گرفته شده و در اینترنت موجود است.(اگرچه طبق معمول مغایرتهای آماری زیاد است !).
میزان مصارف در بخشهای مختلف به شرح زیر است:
کشاورزی 90 درصد
مصارف خانگی 5 درصد
صنعت 2 درصد
مصارف عمومی و پارکها 3 درصد
از همه جالبتر و حیرت انگیزتر اینکه بدلیل سنتی بودن صنعت آبیاری واستفاده از روش غرقابی در ابیاری غالب مزارع در کشورمان، 60 تا 65درصد آب تولیدی ما پرت میشود چیزی که در صنعت برق هم وجود بنوعی دیگر وجوددارد البته به مقدار کمتر….
اگر فرض کنیم که در بخش خانگی که دولت تلاش دارد به کمک تبلیغات و اطلاع رسانی و آگاهی دهی، میزان مصرف را به نصف فعلی یعنی 2/5درصد برساند که ایده ال هست تنها توانسته به میزان 2/5درصد در پرتی آب جلوگیری کند واین در حالیست که 65 درصد آب در بخش کشاورزی هدر میرود واگر در ان بخش موفق شود میزان پرتی را به نصف تقلیل دهد حداقل 30 درصد پرتی را تقلیل داده است ….!
پرواضح هست که امروزه وضع کشاورزی ما اسف بار است و توانمندترین کشاورزان آنانی هستند که بتوانند به صورت سربه سر(خرج=برج)مزارع خود را اباد نمایند وبه حیز انتفاع برسانند…..
بنابراین آنان(کشاورزان) هرگز قادر نخواهند بود که با اجاره ماشین الات و…بتوانند به تسطیح زمینهای خود و ترمیم کانالهای ابرسانی فرسوده و …اقدام نمایند واز هرز رفتن آب مازاد جلوگیری نمایند…

ضرورت اصلاح روشهای آبیاری

اصلاح روشهای آبیاری و بهینه نمودن مصرف آب در بخش کشاورزی مستلز م سرمایه گذاری از طرف دولت در کنار آگاهی بخشیدن به کشاورزان و آموزش هدفمند آنها و خیلی اقدامات دیگر از این قبیل مقدور است که غالبا تمهیدات آن باید از طرف خود دولت فراهم شود و پیشنهادجلوگیری از کشت هندوانه و امثالهم جهت صرفه جویی در مصرف آب یا حتی اجاره زمین در کشورهای دیگر جهت امور کشاورزی که مطرح میشود تنها به پاک کردن صورت مسئله , و آدرس دهی غلط شبیه هست وبس….
اینکه کشور ما در منطقه نیمه خشک واقع شده واقلیم خاص خودش را دارد شکی نیست.ما در مدیریت همین مقدار آبی که طبیعت تحویل ما میدهد چیکار کرده ایم؟.خیلی از کشورهای دیگر هم وضعیت مشابه ما را دارند ولی توانستند بگونه ایی مشکل خود و مردمان خود را حل کنند.اینکه چرا ما نتوانسته ایم در تامین حتی آب شرب بخشی از مردم که روی مخازن نفت و گاز زندگی میکنند موفق شویم باید در سیاستهای راهبردی وروشهای مدیریتی خودمان جستجو کنیم و از فرافکنی ها اهتراز کنیم…

پارس گیلدا

آب

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا