برش کتاب

هنر ظریف بی خیالی

هدف از بی خیالی بی تفاوتی نیست بلکه مدیریت تفاوتهاست

هنر ظریف بی خیالی:

با واژه ایی به نام “بی خیال” همه ما آشنایی داریم.بی خیالِ چیزی بودن به مفهوم عدم اهمیت به موضوعی است که فکرمان را درگیر خود کرده و ذهنمان را مشغول داشته است.جهت رهایی از درگیری های ذهنی به بی خیالی پناه می بریم ولی بی خیالی چیست؟ آیا به مفهوم بی تفاوتی ست؟

با مطالعه کتاب”هنر ظریف بی خیالی” خواهیم یافت که،بی خیالی به مفهوم بی تفاوتی نیست که اتفاقا به مفهوم اهم و مهم کردن موضوعات زندگی ست و بی اهمیت جلوه دادن موضوعات کم اهمیت‌تر و توجه به مهمترین موضوعات است.به عبارتی پذیرفتن تفاوت‌ها ست.

از قول جورج اورول

مارک مَنسون نویسنده کتاب در همان ابتدا،جمله ایی از جورج اورول نقل می کند که”برای دیدن چیزی که جلوی چشممان است،تلاش زیادی می کنیم!”معنای جمله فوق این است که اصولا ما انسانها آنقدر در زندگی به مسائل جزئی اهمیت می دهیم که از دیدن مسائل مهمتر که در دور و بر ما هستند غافلیم.

مَنسون،رنج را جزئی از زندگی میداند و معتقد است که درد و رنج همچون نخی است که در تار و پود زندگی تنیده شده است و بیرون کشیدنش نه تنها ناممکن بلکه مخرب است.نویسنده،پیشنهاد می کند که برای اهمیت ندادن به دشواری ها و ناملایمات باید به چیزی مهمتر از آنها اهمیت بدهید.آدم هایی که به هر چیزی در زندگی اهمیت می دهند به خاطر این است که موضوعات مهمتری در زندگی جهت بها دادن ندارند.

دستاورد مطالعه این کتاب

با مطالعه این کتاب متوجه خواهیم شد که چه میزان از عمرمان صرف بها دادن به چیزهایی شد که ارزش و اهمیتی نداشته اند و با بی خیالی نسبت به آنها می توانستیم وقتمان را صرف مسائل مهمتری نمائیم.

این کتاب،چگونگی گام برداری در حین تحمل کوله پشتی سنگین را یادمان می‌دهد.
این کتاب چگونگی کنار آمدن با بزرگترین ترسهایمان و خندیدن به اشکهایمان حین گریستن را به ما می آموزد.
این کتاب یادمان نمی دهد چگونه برنده شویم و به دست بیاوریم،بلکه یادمان می دهد ولی باختیم چگونه رها کنیم و کوله پشتی مان را برداشته و بغیر از چند چیز حیاتی،بقیه را بیرون ریخته و سبک‌تر و سریعتر گام برداریم تا دیرتر خسته شده و سریعتر به مقصد برسیم.
این کتاب به ما یاد می دهد چگونه حالمان خوب باشد و به چیزهای بی اهمیت اهمیت ندهیم.

در یک کلام

در یک کلام کتاب” هنر ظریف بی خیالی” ما را دعوت می کند به خوب زیستن.نویسنده،تحقق این مهم را در سایه خودآگاهی میسور می داند و در ادامه برای تفهیم بهتر مطلب و تبیین کاملش از واژه ایی به نام” پیاز خودآگاهی” بهره می گیرد.او مثال می زند همانگونه که پیاز از لایه های متعددی تشکیل یافته و هر لایه ایی که بردارید اشکتان در می آید،برای حل و فصل مشکلات زندگی و بهتر زیستن نیز باید به خودآگاهی بیشتر برسید و هرچقدر برای آگاهتر شدن تلاش کنید بیشتر رنج خواهید کشید واشک خواهید ریخت ولی در نهایت به دانایی و آگاهی خواهید رسید.

نظر فروید

فروید می گوید:روزی وقتی برگردید و به پشت سرتان نگاه کنید،سالهای تقلا و تلاش،زیباترین و خاطره انگیزترین دوران زندگیتان خواهد بود.بهترین و ماندگارترین روزها و لحظات زندگی،موفقیتها و پیروزی هاییست که پس از طی مراحل تودرتو و متداخل رنج ها ومحنتها و اشتباهات و اشک ریختن ها و ناکامی ها بدست آمده اند.

پارس گیلدا

هنر ظریف بی خیالی

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به کتاب،طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی... هیچ چیز مقدستر از آگاهی نیست،بزرگترین فضیلت آدمیان آگاهی ست و آگاهی یعنی مطالعه و مطالعه و مطالعه...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا