اجتماعی

چرا شایعه

بوی نامطبوی تهران وشایعات موجود در این زمینه

چرا شایعه

نشت گاز و انتشار بوی نامطبوع درنقاط مختلف شهر تهران در روزهای گذشته که در نهایت به بوی مرموز با منشا نامعلوم شهرت یافت دوباره بازار شایعات را گرم وشایعه سازان حرفه ایی را به تکاپو انداخت.آنچنانکه  انواع و اقسام حدس و گمانهای من دراوردی از طریق فضای مجازی پخش ونشر شد.البته خوراک مناسبی هم بود برای بازار جُک و طنز!.

از نشت گاز در میدان انقلاب گرفته تا نشت فاضلاب محبوس شده چهل ساله ساختمان پلاسکو و….!.
در خبر ها آمده بود که اکیپهای مختلفی با ماشین در سطح شهر میگردند که منشا “بو “را بیابند. لابد نیافتند چون اگر موفق شده بودندحتما تا الان اطلاع رسانی میکردند!.
یکی از این شایعات مربوط بود به تشدید فوران گاز گوگرد از قله دماوند و هدایت آن به شهر تهران از طریق باد و شرایط خاص جوی!.

اینکه آن گاز در ارتفاع 5000 متر از سطح دریا از دل کوه نشر می یابد چگونه امکان دارد به تهران و به ارتفاع پائینتر برسد. ویا چرا در سر راه در شهرهای دیگر به استشمام کسی نرسیده است. واصولا چرا در سالیان قبل چنین پدیده ایی اتفاق نیفتاده است.همه وخیلی مراتب دیگر سوالاتیست که بدنبال پاسخ آن نیستیم .
آنچه را که قصد دارم در اینجا مطرح کنم برخورد اصولی وعلمی با موضوع است. حداقل بعد از این همه بحران در این مملکت وتاسیس اینهمه نهاد ستاد بحران ومدیریت بحران با آنهمه امکانات و ساختمانها و تجهیزات وبودجه و…..متاسفانه بنظرمیرسد فعلاهیچ روش علمی مدونی جهت برخورد با هیچ بحرانی از هیچ نوعی وجود ندارد!.

موضع اخیر بماند در جای خود،که بحث فراوانی می طلبد.

بررسی موضوع فوران گاز گوگرد از دماوند

موضوع فوران گاز گوکرد از دامنه های دماوند یعنی در ارتفاع حدودا ۵۰۰۰متر امر تازه ایی نیست .کسانیکه به این قله مخصوصا از رُخ جنوبی آن صعود کرده اند ،از نزدیک شاهد این پدیده بوده اند.بوی نامطبوع و آزار دهنده گوگرد را از نزدیک استشمام کرده اند.

رُخ شمالی دماوند.مرداد1395

بنا به گفته دکترمهدی محقق، استاد بخش تحقیقات زمین در دانشگاه لایبنیتز هانوفر آلمان ،مطالعات محدودی که در این زمینه صورت گرفته مبین آن است که آتشفشان دماوند بطور کامل خاموش نیست.ومخزن زیر آن گرم ولذا استعداد فعالیت مجدد را داراست.
اینکه کی و چگونه و با چه قدرتی مجددا بطور کامل فعال میشود ،یک فرایند پیچیده و محاسبه آن براحتی امکانپذیر نیست .

ولی کاری که بصورت علمی در کشورهای دیگر انجام میدهند مونیتورینگ مدام وپایش پیوسته فعالیت آتشفشانهای نیمه فعال از طریق نصب حسگرهای پیشرفته و رادار سنجی مداوم فعالیت آتشفشان وآنالیز و پردازش داده هاست.تا در صورت مشاهده شدت فعالیت ،هشدار های لازم صادر و امکان عکس العمل بموقع جهت کاهش نسبی تلفات انسانی و تخریب شهرهای نزدیک به آن ممکن گردد.

اصولا وقتی یک نهاد علمی و ذیصلاح ،متولی و متصدی و مسئول بررسی یک پدیده طبیعی باشد واطلاع رسانی ،مبنای علمی و تحقیقی وبر اساس یافته های علمی استوار باشد،راهی برای شایعه سازی و شایعه سازان وجود ندارد. تادر مواقع اینچنینی به نگرانیهای جامعه دامن بزنند. البته فعلا با توجه به وجود الویتهای دیگر، آرزوی تحقق چنین شرایطی، کمی تا اندکی محال است..!

پارس گیلدا

چرا شایعه

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا