تجاوز قانونی:
یکبار سر موضوعی در کلاس اندازه گیری الکتریکی با استادمون اختلاف نظر پیدا کردیم،از آنجائیکه همه دانشجویان یک نظر و استاد نظر دیگری داشت،یک نفر به طعنه و طنزگفت رای اکثریت هر چه باشد محترمه! استاد که همیشه حاضر جواب بود و نکته ایی آماده برای پاسخگویی داشت گفت همیشه و همه جا حق با اکثریت نیست، مثلا اگر اکثریت این کلاس تصمیم بگیرند که شما نفس نکشید آیا رایشون محترمه؟!
این نکته از همان زمان همیشه یادم بود تا اینکه رسیدم به مطالعه کتاب”تجاوز قانونی”که کتابی ست با داستانهایی بسیار وزین و پرمعنا از”کوبو آبه”نویسنده ژاپنی یا به تعبیری کافکا ژاپن!.
کتاب تجاوز قانونی
این کتاب شامل پنج داستان کوتاه است که داستان دوم این کتاب به همین عنوان نامگذاری شده است.تجاوز قانونی حکایت رفتار به ظاهر قانونمندی است که افراد اعم از اجتماعی یا انفرادی در حق دیگران و اقلیت ها اعمال کرده و بنا به تشبثات به ظاهر قانونی و عرفی آنان را از حق و حقوقشان محروم می دارند.
در این کتاب راوی نقل می کند: شبی،کسانی که هیچ آشنایی قبلی با او نداشتند به خانه اش وارد شده و طی یک فرایند مثلا دمکراتیک و با رای گیری و با اکثریت آرا، تصویب می کنند که خانه و وسایلش مربوط به آنان است و راوی که صاحب اصلی خانه هست اجازه دارد فقط آنجا حضور داشته باشد ولی خدمات خانه را باید انجام دهد و نیز حقوق ماهیانه خود را تقدیم میهمانان ناخوانده کند.در بقیه موارد نیز همه امورات خانه طی یک تصمیم گیری دمکراتیک و با رای اکثریت صورت می پذیرد وصاحب خانه از آنجا که همیشه در اقلیت است محکوم به اجرای نظرات اکثریت متجاوزین است و….
جالب اینجاست که در فرصت مغتنمی،راوی جهت مشاوره برای حل این معضل به وکیلی که از قبل می شناخت مراجعه می کند و دفتر کار وکیل را بسیار شلوغ ودرهم و برهم می بیند.به هنگام مشورت با او متوجه میشود که او نیز با مشکل مشابهی مواجه است!.
تجاوز قانونی در زندگی روزمره خودمان
اگر به دور وبرمان دقیق شویم روزانه در جای جای زندگی فردی و اجتماعی مان از این نوع تجاوزات،به چشم میخورد.یا دیگران در حق ما روا میدارند و یا ما در حق دیگران.
قطعا و حتما میزان توسعه یافتگی افراد و جوامع میتواند شدت اجحاف از نوع فوق را تحت تاثیر قرار دهد.
نویسنده که ۶۹ سال عمر کرده و دوران نوجوانی و جوانی خود را در اثنای جنگ دوم و مخصوصا مشاهده شرایط اجتماعی مردم ژاپن پس از شکست در جنگ و بمباران اتمی آن کشور سپری کرده محصول تجارب خود را در قالب داستانهای این کتاب به رشته تحریر آورده است و به کمک این داستانها، آفات دمکراسی در جوامع توسعه نیافته و ناآگاه را با ظرافت هر چه تمامتر شرح میدهد.
کتاب تجاوز قانونی ارزشمند و واقعا خواندنی ست.
تجاوز قانونی