اجتماعی

توسعه یافتگی

توسعه ومسیر پر پیچ و خم دمکراسی

توسعه یافتگی:

در ادبیات اجتماعی سالهای اخیر واژه توسعه یافتگی را در عرصه فردی و اجتماعی فراوان شنیده و در موردش احیانا مطالعاتی داشته ایم.اینکه خود و جامعه ما تا چه اندازه از این مفهوم بهره مند است توضیح کوتاهی میطلبد.اگرچه تکرار مکررات است ولی لازم است:

اصولا انسانها و جوامع انسانی بطور روزمره با مسایل گوناگونی در زمینه های مختلف مواجه اند.در اینخصوص هریک به فراخور احوالات خود روشی را برای حل آن بر میگزینند.هیچ انسان و هیچ جامعه بدون مسئله وجود ندارد. همه ما بیشتر اوقات خود را درگیر حل مسایل روزمره زندگی خود و اطرافیان مینمائیم.نداشتن مسئله و دغدغه بخودی خود امتیاز نیست.این  نحوه مواجهه با مسایل و شیوه حل آنها با کمترین هزینه ،ملاک و برتری محسوب میشود .

تفاوت ما انسانها با هم و جوامع با همدیگر در همین مفهوم نهفته است .یعنی نحوه مواجهه با مسایل و حل آنها.به بیان دیگر ظرفیت افراد وجوامع در شیوه تعامل با مشکلات ، مفهومی را شکل میدهد که امروزه به آن توسعه یافتگی میگویند.هرچقدر این ظرفیت در ما بیشتر باشد توسعه یافته تر و طبعا متمدنتر بوده و از منازعات و مجادلات هزینه بر که برخی برای حل مشکلات فیمابین برمیگزینند فاصله داریم.

از دلایل پیشرفت بسیاری از ملل در عصرحاضر،انقیاد آنها به این مفهوم و پرهیز از هزینه در مسیر مجادلات وتنشهاست.تنشها و مجادلات در نهایت به مذاکره و تعامل ختم میگردد پس چه بهتر ابتدائا به قواعد آن تن در دهیم و از صرف منابع طبیعی و انسانی جهت منازعات بیحاصل بپرهیزیم.

پارس گیلدا

توسعه یافتگی

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا