محیط زیست

روز کوهستان

روز جهانی کوهستان

روز کوهستان:

یازده دسامبر یعنی ۲۱ آذر به تقویم ما،روز جهانی کوهستان نامگذاری شده است.فائو(سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد) برای امسال نیز مثل سال‌های قبل جهت بزرگداشت این روز شعارهایی در نظر گرفته است.
اینکه این شعارها چگونه باید به منصه اجرا برسند پر بدیهی ست که نیاز به بسترسازی فرهنگی و سرمایه گذاری در اجرا دارند.معلوم است که دولتها در کنار سازمانهای مردم نهاد مسئول انجام این مهم هستند.

تقریبا و به جرات میتوان گفت که جهت تحقق اهداف این شعارها از دولت‌ها هیچ امیدی نیست،چرا که توسعه یافته ها در حال پیاده سازی اهداف بلندمدت توسعه و بسط سیطره خود بوده و چنین الولیتهایی در سرلوحه اهدافشان نیست.توسعه نیافته ها هم بنوعی یا درگیر منازعات داخلی و منطقه ایی هستند ویا اصولا آنقدر بی بهره و فقیرند که حالا حالاها توان و زمان اندیشیدن به چنین مقوله هایی را ندارند.

می ماند سازمانها مردم نهاد که به قول همان ضرب المثل قدیمی خودمان حُر هست یک دست شمشیر…

اگر به متن شعارهایی که در سالهای اخیر برای این مهم در نظر گرفته شده عنایت کنیم میبینیم محور اصلی اکثر شعارها بر اساس بایدهاست .بایدهایی که هم محتاج بسترسازی و هم همت و سرمایه گذاری ست که بدلایل گفته شده در بالا فعلا در سرلوحه اهداف دولت‌ها نیست.

به نظر،بهترین و راحت‌ترین وکم خرج ترین راه کمک به کوهستان که بزرگترین تامین کننده آب شُرب و شیرین موجودات روی زمینند عنایت به نبایدهاست.این بایدهایی که در شعارهای روز جهانی کوهستان مطرح می شود و انجامش مستلزم همت و هزینه و سرمایه و…است محصول عدم توجه به نبایدهایی ست که در گذشته مورد توجه نبوده اند.لذا اگر به نبایدها توجه شود کار به این همه شعار و سمینار و کنفرانس و…منتهی نخواهد شد که نهایتا هم جملگی بی نتیجه هستند..

مهمترین نبایدها کدامند:

اجتناب از آلوده کردن محیط کوهستان به زباله
اجتناب از تغییر کاربری های کوهستان جهت ساخت سازها،تله کابین،جاده سازی های غیرضرور،آفرودسواری و سایراماکن تفریحی
اجتناب از برقراری کمپهای مخرب در کوهستان،روشن کردن آتش،تخریب جنگل و غارت چوب و …
اجتناب از کنده کاری روی تنه درختان جهت نوشتن یادگاری
اجتناب از سدسازی های غیرضرور بی حاصل و بی سرانجام

بدن موجود زنده جهت بقا به دو فاکتور اساسی نیاز آنی دارد،اکسیژن وآب شرب که هر دو از جنگل و کوهستان تامین می‌شود.لااقل برای زنده ماندن خود هم که شده کوهستان را از آفات دست ساز در امان بداریم.

پارس گیلدا

روز جهانی کوهستان

مطالب مرتبط

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به کتاب،طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی... هیچ چیز مقدستر از آگاهی نیست و آگاهی یعنی مطالعه و مطالعه و مطالعه...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا