فرهنگ غذا:
گرسنگی و سوءتغذیه در کنار بحران گرمایش زمین و آب و بطور کل تغیرات اقلیمی در حال حاضر و در آینده یکی از اصلی ترین معضلات جوامع جهانی ست. معضلی که کشورها و ملتها و دولتهای گوناگونی را درگیر خود کرده است.غذا در کنار هوا،اصلی ترین نیاز انسان برای زنده ماندن است.تعریف سایر مقوله های زندگی،ذیل سلامتی وجود انسان معنا و مفهوم پیدا میکند.
توزیع ناعادلانه ثروت و ایجاد فاصله عظیم بین قشر فقیر و غنی،سبب شده که تقریبا یک چهارم از مردم جهان از فقر و سوء تغذیه رنج ببرند.در نتیجه از بهره مندی بدیهی ترین نیاز زندگی یعنی تغذیه لازم و کافی محروم باشند.این مسئله البته موجب تشدید شکاف روزافزون بین اقشار برخوردار و غیربرخوردار شده است.کما اینکه این مسئله امنیت کشورهای برخوردار را نیز به چالش کشیده و خواهد کشید.
آماربالای دورریز غذا در جهان
دورریز غذا بین اقوام وملل یک عادت است و ریشه فرهنگی دارد. موارد آن چه در کشورهای برخوردار و چه کمتر برخوردار مشاهده میشود. طبق بررسیهای سازمان جهانی غذا و خواربار ( فائو) میزان دورریز غذا در جهان بسیار بالاست.متاسفانه در این میان سهم ایران نیز بازای هرنفردرسال ۷۱ کیلوگرم است که به نسبت رقم بالایی ست.
اصلاح این عادت کار فرهنگی میطلبد.چنانچه فرهنگ مصرف غذا اصلاح و دورریز غذاها بنحو مطلوب مدیریت گردد سالانه لااقل ۶۹۰ میلیون نفر از چنگال سوءتغذیه رهایی می یابند.ضمن اینکه باید خاطرنشان کرد چنین رویکردی سبب تاثیرگذاری مثبت در صرفه جویی منابع آب،بهبود روندگرمایش زمین و سایر مقوله هایی که باارتقا کیفیت زندگی جامعه جهانی رابطه داشته میشود و نیز اثرات مثبت وپایدار در همه مولفه های زندگی برجا خواهد گذاشت.
فرهنگ غذا