هسارچال:
با رویای صعود به قله ۴۸۵۰ متری علم کوه( دومین قله بلند ایران)سعی میکنی خواب خوبی در داخل مینی بوس داشته باشی.ولی انگار این تیپ خودروها بدون توجه به برندشان،با آن صندلی های ناراحت و آن فنرها و کمک فنرهای خشک و در وپنجره های پرسر وصدا در کنار سرعت گیرها و دست اندازهای متعدد مسیر،اصلا برای اینکار ساخته نشده اند!.
اما هرچه هست بعد از چندین ساعت مینی بوس سواری و با بدنی خسته و کوفته و خواب آلود،بالاخره به کلاردشت میرسی و بلافاصله مسیرت را به سمت قرارگاه کوهنوردی رودبارک تنظیم می نمایی!.
از حالا ببعد مصائب سنگلاخ بودن جاده نیز افزون بر قبلی ها شده ولی به خودت تسلی میدهی که کوهنوردی و خودت را برای نبرد با طبیعت خشن و عوارض آن آماده کردی و این قبیل موارد هیچ مانع و رادعی برای رسیدن به هدفت یعنی صعود به قله ایجاد نخواهد کرد!.
رودبارک
حال در قرارگاه کوهنوردی رودبارک باید خودروی دیگری اجاره کنی و به منطقه تنگه گلو یا تنگ گلو رهسپار شوی.نزدیک به یک و نیم ساعت نیز در این مسیر شبه جاده و سنگلاخی که گاهی نیز خودرو باید از عرض رودخانه های پرآب عبور کند طی طریق میکنی!.
بالاخره در تنگه گلو فرود می آیی،بار و بُنه را بر زمین نهاده ،کوله سنگین به دوش کشیده،راه می افتی!.
عبور از بستر رودخانه یخی،پیمایش مسیری یخ زده آنهم در دل تابستان همراه با کوله کشی سنگین را باید سه تا سه و نیم ساعت در این مسیر،با صلابت هرچه تمامتر تحمل کنی تا به محل اتُراق و شب مانی برسی!.
دشت هسارچال
بناگهان چشم اندازی جلوی چشمانت گشوده شده و دشتی وسیع با رودخانه ایی خروشان و آب سرد تگرگی اش که از وسط آن میگذرد مقابل دیدگانت هویدا می گردد.
هسار چال(که بعضی ها هم به اشتباه حصارچال مینویسند)به گویش مازنی یعنی منطقه ایی که شبنم در آن یخ میزند.با توجه به سرمای منطقه در همه فصول سال، وجه تسمیه بی ربطی نیست.دشت سبز و خرم و آب دار هسارچال محصور است بین قلل برف زده اطراف که جملگی بالای ۴۰۰۰متر ارتفاع دارند.تو اکنون در ارتفاع ۳۸۰۰متر از سطح دریا هستی.وقت ظیق است باید چادر را برپای داری و اگر با توجه به مشکلات ارتفاع ،مزاجت اجازه دهد مختصری اطعام کنی و زود بخوابی چرا که فردا روز باید به دومین قله بلند ایران صعود کنی.
هسارچال رویایی، امشب میزبان توست و شاید هم فرداشب و البته میهمانان دیگری هم دارد هم از سمت رودبارک و کلار دشت وهم از سمت مقابل یعنی طالقان.اگر کمی حوصله بکنی و خستگیهای مسیر را به رودخانه بریزی و در دشت هسارچال گشت و گذاری بزنی هم به فیض دیدن یار نایل شده ایی وهم زیارت شاه عبدالعظیم که موهبت آن فردا نصیبت میشود.
هسار چال مخصوصا در این فصل سال،سری شلوغ دارد.میهمانانی خوانده و ناخوانده را سکنا داده است،انصاف نیست که خانه میزبان را به زباله آلوده کنیم که متاسفانه میکنیم.کاش فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی فکری برای احداث سرویس بهداشتی در این منطقه بکند.
هسارچال،سرچال،علمچال رخ زیبای علم کوه پرشکوه هستند که تعصب جهت حفظ زیبایی آن وظیفه همه کوهنوردان و طبیعت گردان است.
هسارچال