انتقال برق به روش بیسیم:
در خبرها آمده است که محققان توانسته اند با موفقیت سیستمی را به ثبت برسانندکه قادر است ۱.۶ کیلووات برق را از فاصله یک کیلومتری بکمک بیسیم انتقال بدهد.تکمیل تحقیقات در این زمینه و خروج پروژه از مرحله آزمایشگاهی و وارد شدنش به فاز اجرایی ، انقلابی بزرگ در عرصه توزیع وانتقال نیروی برق محسوب میشود.
جهت انجام این مهم در حال حاضر روشهای گوناگونی در حال مطالعه و آزمایش میباشد.ولی بطور کل میتوان گفت که در این سیستم ابتدا الکتریسته به امواجی با طول موج کوتاه تبدیل میشود. سپس بعنوان یک پرتو باریک به سمت فرستنده ایی که یک انتن یکسوساز دارد ارسال میگردد.انتن یکسوساز در سیستمهای انتقال انرژی بیسیم در واقع انتنی با دیود یکسوساز است که انرژی الکترومغناطیسی را به جریان مستقیم تبدیل میکند وبصورت بسته انرژی به مقصد ارسال مینماید.
سابقه ایده انتقال برق به روش بیسیم
رویای انتقال برق بیسیمی حدود یکصد سال قبل نخستین بار توسط نیکلا تسلا مبتکر و مخترع شهیر آمریکایی مطرح و مورد تحقیق قرار گرفت.تسلا در آن ایام توانست با ساخت برج و دکلی ۲۹ متری ، انرژی الکتریکی را به روش بیسیم انتقال دهد.او اما بعدها بدلیل مشکلات مالی نتوانست کار خود را به اتمام رساند.تسلا ناچار شد عرصه رقابت را به رقیب ثروتمندش یعنی توماس ادیسون که علاقمند به انتقال انرژی برق بکمک خطوط انتقال بود واگذار نماید.
وجود منابع عظیم سوخت فسیلی و مسایل دیگر در آن دوران ، دولتها را ترغیب به سرمایه گذاری انتقال انرژی بکمک خطوط انتقال نمود و ایده برق بیسیمی نیکولا تسلا به بوته فراموشی سپرده شد.حالا اما یکصد سال بعد از آن تاریخ و بروز مشکلات عدیده ناشی از کاهش روزافزون منابع انرژی های فسیلی و تنشهای سیاسی بین دول و عوارض متعدد زیست محیطی و اراضی فراوان موات شده ناشی از حریم خطوط انتقال برق و هزینه های سرسام آور اجرا و نگهداری خطوط و…دولتها را قانع کرده که به ایده نیکلا تسلا رجعت کرده و اجرای طرح انتقال برق بیسیمی را بصورت جدی دنبال نمایند.
قطعا بشر در این زمینه فعلا در ابتدای راه است .جایگزینی این پروژه محتاج سرمایه گذاری هنگفت و صرف سالها وقت وزمان ورفع نقیصه ها ودر مجموع تکمیل این پروژه عظیم است.
انتقال برق به روش بیسیم