خوراک فضانوردان:
با توسعه علم فضانوردی در سالهای اخیر وشدت گرفتن احتمال فرستادن انسانهای بیشتر به فضاو اسکانشان در کُرات دیگر مخصوصا مریخ،اکنون یکی از چالشهای همیشگی که فضانوردان همواره با آن مواجه بوده اند یعنی تغذیه آنان در ایامی که در فضا حضور دارند نمود بیشتری پیدا کرده است.
غذاهای زمینی بدلیل داشتن زباله زیاد و ضرورت نظافت مستمر، کاربرد چندانی در فضا ندارند.ضمن اینکه برخی از این مواد مثل میوه ها و سبزیجات علاوه بر گران بودن هزینه حمل ونگهداری انها در فضا ،خیلی زود فاسد شده و قابل استفاده بلند مدت نخواهند بود.
اکنون آژانس فضایی آمریکا(ناسا)به همراه آژانس فضایی کانادا برای حل این مشکل جایزه یک میلیون دلاری در نظر گرفته است.ناسا قصد دارد از دانش دانشمندان امور تغذیه استفاده کرده تا بکمک فن آوری های نوین غذایی مناسب برای ماموریتهای فضایی را پیشنهاد نمایند.غذای مورد نظر ناسا برای ماموریتهای فضایی باید از حجم کمی برخوردار بوده و زود هضم ومغذی وتولید زباله اندک برخوردار باشد.نیز امکان نگهداری بلندمدتشان در فضا میسر باشد.
ناسا امیدوار است که با توجه به محدودیت منابع غذایی زمینی و افزایش چالشهای غذایی در سالهای آتی ناشی از افزایش نسل بشر، بتواند از این دستاورد جهت جبران کسری تغذیه ساکنان زمینی نیز بهره جوید.
در حال حاضر پروژه کاشت سلولهای غذایی در فضا وتولید برخی مواد قابل خوراک در خارج از محیط زمین در مرحله بررسی ومطالعه است .فعلا این مطالعات هیچکدام به مراحل عملیاتی نرسیده اند.
خوراک فضانوردان