غار قوری قلعه:
در صنعت گردشگری و توریسم، شاید برای اغلب گردشگران، بازدید از غارهای منطقه جزو الویتهای آخر برنامه گردشگری قرار بگیرد یا اصلا بدلیل کم آوردن وقت از برنامه ها حذف گردد.عموما گردشگران ، بازدید از اماکن روباز و برخوردار از جلوه های ویژه و مخصوصا مراکز خرید را در الویت اول برنامه خود قرار میدهند.
غارها نخستین خانه های ما
بیاد بیاوریم که غارها از نخستین خانه های نسل بشر بوده است.زمانی پیشینیان ما جهت اسکان در آن از هم پیشی میگرفتند.ای بسا جنگها ونزاع ها و خونریزی ها جهت تصاحب یکی از همین غارها و اسکان در آن بین اقوام باستانی ما صورت میگرفت و شاید تصاحب شیکترین و بزرگترین غار و زندگی در آن ،مایه مباهات و تفاخر وبنوعی زندگی لاکچری پیشینیان ما محسوب میشد.
غار قوری قلعه
از جمله این غارها که قدمتی ۶۵ میلیون ساله دارد غار قوری قلعه کرمانشاه است.این غار در مسیر جاده روانسر به پاوه ودر دامنه کوه شاهو واقع شده است.غار قوری قلعه ویا به گویش هموطنان کرد ما “قوری قه لا “بزرگترین غار آبی خاورمیانه است.
تاریخچه کاوش غار
در سالهای ۱۳۵۵ و۱۳۵۶ هجری شمسی بطور مستقل دو گروه از غارشناسان انگلیسی و فرانسوی این غار را بطول ۵۵۰متری مورد اکتشاف قرار دادند.اما در سال ۱۳۶۰گروهی از غارنوردان کرمانشاهی بخشهای جدیدی از غار را بطول ۳۱۴۰ متر کشف وکاوش کردند.گفتنی ست هنوز انتهای غار دقیقا مشخص نمیباشد.
وضعیت داخل غار
دمای درون این غار بین ۷ تا ۱۱ درجه سانتی گراد است.این دما برای تمامی فصول سال ثابت است.داخل این غار وتا طول حدود ۴۵۰متر برای بازدید بازدیدکنندگان مسیر نفررو سنگفرش احداث شده است.همچنین رودخانه آب روانی با آب زلال در درون آن جاری ست.جاذبه های استالاگمیت و استالاگتیت و نیز ستونهای غار(محل تلاقی استالاگمیت و استالاگتیت) در این غار دیدنی و فراوان و تالارهای مریم و کوهان شتر در حدفاصل۱۴۰ تا ۵۰۰متری از زیباترین و دیدنی ترین تالارهای این غار زیبا وبزرگ میباشد.
یافته های غار
به هنگام بازسازی دهانه غار ظروفی نقره ایی مربوط به اواخر دوره ساسانی کار منطقه اورامان شامل نقش ونگارهای پرندگان و نوشته هایی به زبان پهلوی کشف شده است.
بر اساس مطالعات باستانشناسان غارهای اطراف غار قوری قلعه دارای قدمتی بین ۵۰۰۰سال تا ۱۲۰۰۰سال داشته و مربوط به عصر سنگ هستند.
غار قوری قلعه
درود بر مهندس جوان
جوان که چه عرض کنم.ولی ارادتمندیم استاد