گزارشات طبیعت گردی و کوهنوردی

قله ناتشکوه

قله ناتشکوه یاناتش کوه یا آتشکوه

قله ناتشکوه:

ناتشکوه یا آتشکوه یا ناتش کوه، قله ایست به ارتفاع 2425 متر . طول جغرافیایی این قله 50درجه و یک دقیقه و 45 ثانیه و عرض جغرافیایی آن 36درجه و 55دقیقه و 14 ثانیه واقع در شرق گیلان،شهرستان املش.یافته های باستان شناسان از تپه های اطراف املش ،مبین این است که در ازمنه دور،این منطقه مرکز یکی از تمدنهای کهن ایرانیست.آتشگاه های موجود درارتفاعات املش که تمدنهای باستانی از آن بعنوان علایم اطلاع رسانی استفاده میکردند نشان از این میدهد که ارتفاعات املش محل سکنا وزیستگاه بخشی از تمدن دیلم بوده است.احتمال داده میشود علت اتلاق آتش به این کوه،همان آتشی باشد که اقوام باستان با روشن کردن آن روی قله های اطرف به هم علامت میدادند.

قله ناتشکوه باتوجه به ارتفاع و مسیر مربوطه در زمستان کمی فنی ولی در بهار و تابستان حتی بخشی از پائیز،هیچ مشکلی برای صعود ندارد.البته اگرقرار باشد مسیرصعود ازطریق جنگل فیاب باشد راه دورتر و مسیر کمی سختتر خواهد شد.عمومی ترین مسیر صعوداز منطقه “هالی دشت”(هلو دشت) است که پس از املش وارد روستای هالی دشت وخصیلدشت (خصیب دشت) شده واز انجا بکمک پاکوب مشخصی که وجود دارد راه قله را در پیش میگیریم.

توصیف قله ناتشکوه یاناتش کوه یا آتشکوه

صعود ما به این قله در تاریخ 24فروردین 97 انجام شد.پس از ورود به محل وملاقات دوستان املشی از گروه کوهنوردی لتاکه،که بعنوان راهنمای ما بودند به سمت قله حرکت کردیم.بعداز سه ساعت پیمایش عادی در کنار دامنه های سرسبز منطقه که میزبان گلها و شکوفه های نورسته بوده اند ونیزدر میان نغمه خوانی پرستوها و چلچله ها وترانه خوانی برخی از همنوردان خوش الحان روی قله قرارگرفتیم.

روی قله ناتشکوه براحتی قلل درفک و سماموس و بعضی از قلل دیگر منطقه اطراف قابل رویتند.مشاهده قلل یاد شده در آن بالا خاطرات صعود به آنها را در آدمی مجددا زنده میکند.بعداز تشکیل حلقه اتحاد وخواندن سرود قله ،تیم به دو دسته تقسیم شد.گروهی به سمت پائین حرکت کردند.ما به اتفاق تنی چند از همنوردان به سمت قله دیگری موسوم به سیاکوه که در همان نزدیکی بود حرکت کردیم.بعداز ساعتی پیمایش به قله موصوف رسیدیم.بعدازگرفتن عکس روی قله سیاکوه به سمت پائین حرکت نمودیم.در “هالی دشت “به دوستان دیگر ملحق شده وبعداز کمی استراحت و صرف خوراکی ،سوارماشین شده و عازم رشت شدیم.

تعدادی از عکسهای برنامه

اولین بار بود که به این قله صعود میکردم
تعدادی از همنوردان این پیمایش
بوته گون( خار جادویی) در مسیر..!
آقای صفری اصرار داشت که این عکس رو ازش بگیرم تا به نوه اش نشان دهد…
بازگشته در میان مٍه وسوزش و سرما..!

با تشکر از گروه کوهنوردی البرز رشت ونیز گروه کوهنوردی لتاکه در املش

پارس گیلدا
ناتشکوه
مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به کتاب،طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی... هیچ چیز مقدستر از آگاهی نیست و آگاهی یعنی مطالعه و مطالعه و مطالعه...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا