برش کتاب

نان وشراب

نان و شراب اثر اینیاتسو سیلونه

نان وشراب:

اگر زمانی علاقمند شدید از دلایل فقر وعقب ماندگی واستیصال مردمان مفلوک یک جامعه بحران زده آگاهی پیدا کنید،رمان نان و شراب اثر اینیاتسیو سیلونه نویسنده ایتالیایی را بخوانید.
سیلونه که خود زمانی یک مبارز چپ ضد فاشیست ایتالیای موسولینی بود بسیار هوشمندانه توانسته با شرح قصه مردمان عصر خویش و چگونگی پیوند عمیقشان با باورهای خرافاتی کلیسای وقت،فقر فکری و مادی مردمان زمانه خود را با شرحی شیرین و جذاب و ساده و خواندنی به خواننده خود منتقل نماید.

او که خود ابتدائا به آرمان‌های سوسیالیستی پایبند بود، به هنگام اقامت موقت و خودخواسته اش در شوروی سابق به پوچی این تز نوپای سیاسی، آگاهی می یابد،پس از چندی مجددا به ایتالیا بر می‌گردد و مدتی بدلیل تحت تعقیب بودن،در خفا زندگی می نماید.آثاری که او بعدها پس از فرار از ایتالیا واقامت در سویس خلق می‌کند بنوعی شرح زندگانی او در تبعید و فرار و اختفا وشرح حال مردمان آن روزگاراست.بنظر می‌رسد اسم نان و شراب که او برای این اثر برگزیده بدلیل خوراک روزانه او یعنی نان و شرابی باشد که دوستش به هنگام بیماری و اختفای او در انبار کاه دامداری خویش برای وی مهیا می‌کرد تا بیماری ریویش بهبودیابد.

سیلونه در دوران زندگی مخفی خویش در ایتالیا برغم عدم اعتقاد قلبی خود،مدتی ناچار شد در لباس کشیش بین مردم ظاهر شود و قصه زندگی او در این لباس،حکایت مردمان فلک زده ایی ست که برغم غوطه ور بودن در منجلاب زندگی اسفبار همچنان جهت اعتراف گناهان خود ویا شفای بیماری خویش به وی مراجعه می نمودند.سیلونه در این کتاب بنحو ماهرانه و زیرکانه ایی توانسته اتحاد شوم مثلث زر( سرمایه داران و متمولان) و زور( رژیم فاشیستی حاکم بر ایتالیا) و تزویر( کلیسا) را جهت به تحمیق نگهداشتن توده های مردم و چپاول منابع  و ثروتشان را شرح می‌دهد.

سیلونه در جریان این سیر و سلوک به بررسی و تحلیل شعارهای نهضت‌ها ونظام های سیاسی عصر پرداخته و به نیکی پی می‌برد که نهضت‌های مبارزاتی پس از پیروزی و تبدیل شدن به نظام سیاسی و کسب قدرت ،از آرمان‌های زیبای دوران نهضت‌،فاصله گرفته وخلاف آن عمل می‌کنند.او در این کش و قوسها از تفکر سوسیالیستی خود تبری جسته و در نهایت در سویس ساکن شده و به عنوان یک مبارز آزادی خواه به مبارزه علیه رژیم فاشیست موسولینی ادامه میدهد و همزمان به نگارش تجارب خود پرداخته وآثار ماندگاری خلق می‌کند.

قصه زندگی سیلونه فقط یکصد سال با ما فاصله دارد ولی آنچه که او شرح می‌دهد شرح حال غالب کشورهای بحران زده دنیای معاصر است.

نان و شراب

در همین رابطه

پارس گیلدا

مطالب بیشتر

 

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به کتاب،طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی... هیچ چیز مقدستر از آگاهی نیست و آگاهی یعنی مطالعه و مطالعه و مطالعه...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا