گزارشات طبیعت گردی و کوهنوردی

کفش کوهنوردی

انتخاب کفش کوهنوردی مناسب

کفش کوهنوردی:

 

یکی از نکات مهم در پیمایشها،بهره مندی از کفش کوهنوردی مناسب است.یک کفش کوه مناسب باید از دو خصیصه عام وخاص برخوردار باشد.

خصوصیات عمومی یک کفش کوه مثل همه کفشهای دیگر ،سبک و مقاوم بودنش در قبال آب و بادوام بودن آن است. بطوریکه در محیط کوهستان ودر میان سنگها و یخ وبرف و طوفان و… موجب پارگی و آسیب دیدگی زودرس و ایجاد مشکلات برای کوهنورد نشود.

واما خصوصیات خاصش برمیگردد به اینکه برای چه محیطی ودر چه فصلی و برای چه درجه ایی از سختی کوهپیمایی مورد استفاده واقع میشود.قطعا کفشی که در برنامه یخبندان زمستانه باید استفاده شود با کفش تابستانی متفاوت خواهد بود.

معمولا برای پیمایشهای سه ماهه اول سال چنانچه باران وبرف نبارد، از یک نوع وبرای فصل زمستان و پیمایشهای مختص برف و باران ویخ  از کفش ویژه زمستان باید سود برد. البته آنهم از درجات متفاوتی نظیر معمولی،تک پوش،دوپوش وسه پوش و…تقسیم بندی میشود.

بطور کل چه کفش کوهنوردی زمستانه باشد یا تابستانه در انتخابش باید ویژگی های زیر را در نظر گرفت  تا پای کوهنورد آسیب نبیندوگرنه کار پیمایش مشکل میگردد.

راهکار:

اول:

اینکه در انتخاب کفش کوه باید دقت نمود که کفش یک تا دو شماره از شماره معمولی پا بزرگتر باشد ونیز مچ پاها را بخوبی حمایت نماید.برای اینکار و برای تست کفش  میتوان ابتدا جوراب مناسب کوهنوردی پوشید و کفش را به پا زد.

در حالت معمول وقبل از بستن  بند کفش، فاصله نوک انگشت شست پا تا نوک کفش وقتی پاشنه پا به پشت کفش چسبیده به اندازه قطر یک انگشت باید باشد.آنگاه بند کفش مطابق آنچه که در پیمایشها بسته میشود سفت و محکم گردد و با نوک پا چند ضربه کوچک به دیوار یا زمین زده شود. بطوریکه پا در داخل کفش به جلو حرکت کرده و نوک انگشت شست پا با  جلوی کفش تماس حاصل کند. انگاه فاصله پاشنه پا  با لایه داخلی پشت کفش نیز باید به اندازه قطر یک انگشت باشد.

بعد از تهیه کفش وبه منظور عادت کردن با کفش جدید و کمتر شدن عارضه کفش زدگی و قبل از مبادرت به پیمایش ،بهتر است کمی با آن در چند نوبت در سطح شهر پیاده روی کنید.

دوم:

اینکه معمولا کفشهای خوب وبا کیفیت گرانقیمت بوده ولذا باید در نگهداری آنها وسواس و دقت خاص مبذول داشت.

بهتر است بعد از هر پیمایش کفشها دقیقا شسته شوند. (حتی کف زیرین  کفش از گل و لای بطور کامل پاک گردد).انگاه در هوای معمولی(نه نزدیک بخاری یا داخل آفتاب)گذاشته شود تا به ملایمت خشک شوند.

بعد از خشک شدن در صورت امکان با پاشیدن اسپری مخصوص به کفش و قراردادن قالب داخل آن (یا پوشال کاغذی )بندهای آنرا بست و کفش را در مکان مناسبی جهت استفاده بعدی نگهداری کرد تا کفش از فرم و قالب اصلی خود خارج نشود.

جوراب کوهنوردی:

 

قطعا داشتن یک کفش خوب در کنار برخورداری از جوراب مناسب میتواند از خون مردگی ناخنها و حفاظت از پوست بیرونی کف پا  کمک کند.

در پیمایشها، بهتر است از دو عدد جوراب استفاده شود.جوراب اول نخی ونازک که در ابتدا پوشیده میشود وجوراب دوم ضخیم و مناسب کوهنوردی که روی آن پوشیده میشود.به منظور حفظ ناخنهای پا و جلوگیری از اسیب دیدگی آنهابهتر است حداقل سه روز قبل از پیمایش ،ناخنها اضافی کوتاه شوند و جهت جلوگیری از حرکت ناخن در بستر آن،  قبل از پوشیدن جورابها، ناخن را با چسب زخم محکم بست.

به منظور جلوگیری از حرکت ازادانه پا در داخل کفش که منجر به آسیب دیدگی ناخن و جراحت پا میگردد به هنگام فرود بهتر است بند کفشها اندکی سفت تر بسته شوند. لازم به توضیح میداند که با سفت کردن بند کفش باید دقت نمود که خللی در روند گردش خون در پا ایجاد نگردد.

پارس گیلدا
کفش کوهنوردی

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

5 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا