گزارشات طبیعت گردی و کوهنوردی

کوهنوردی ایمن در زمستان

توصیه هایی جهت برخورداری از کوهنوردی ایمن در زمستان

کوهنوردی ایمن در زمستان:

با اعضای باشگاه کوهنوردی سپهر رشت به سمت قله سرک رستم آباد(زمستان 95)

با توجه به فرارسیدن فصل بارندگی و برف و به منظور برخورداری از یک پیمایش مفرح و در عین حال ایمن، لازم است نکات زیر مورد توجه کوهنوردان در روزهای بارانی و برفی و قرار گیرد:

1-متناسب با شرایط جوی برنامه ریزی نمائید وروز قبل از صعود، وضعیت جوی منطقه مورد صعود را دقیقا بررسی کنید. چنانچه توصیه مراجع ذیربط اهتراز از کوهنوردی ست حتما مورد توجه قرار دهید.در نظر داشته باشید که در کوهنوردی اصل اول، فتح قله خانه است.ایمنی و سلامت مقدم بر هر چیزدیگراست.توصیه میشود با تعداد کمتراز سه نفرهرگز مبادرت به کوهنوردی ننمائید.

2-ازلباس و کفش متناسب فصل استفاده کنید. ضمن همراه داشتن لباس گرم،حتماگورتکس(یاهربادگیرمناسب)،پانجو،دستکش(ضدبا،دضدآب و گرم) و جوراب گرم و اضافی،بلوز پلار اضافی و نیز شلوار اضافی داخل کوله خود قرار دهید. برای جلوگیری از خیس شدن احتمالی لباسهای اضافی،آنها را داخل نایلکس بگذارید.

3-به کوله خود کاور مناسب وصل کنید تا به هنگام بارش ،محتوای داخل آن حتی المقدور خیس نشود.کاور را به کوله محکم بسته تا در اثرباد شدید از جا کنده نشود.

4-حتما از گتر استفاده کنید بطوریکه داخل کفشتان خیس نشود.توجه داشته باشید که سرد شدن پاها و متعاقب آن دستها ،مقدمه سرد شدن بدن و بروز سرمازدگی ست.

کوهنوردی ایمن در زمستان

5-در فصل سرما عکس العمل بدن به آب محسوس نیست ، لذا بدون توجه به اینکه تشنه هستید یا نه ،نوشیدن متناوب آب را فراموش نکنید.همانگونه که یکی از فواید نوشیدن کافی آب در فصل گرما، جلوگیری از گرمازدگی ست، در فصل سرما نیز باعث جلوگیری از سرمازدگی شده و نیز مزاج را ملین واز بروز یبوست جلوگیری میکند .

نیزنوشیدن مرتب آب،اشتهارا جهت خوردن و آشامیدن ودر نتیجه حفظ شرایط جسمانی آماده نگه میدارد .همچنین مانع گرفتگی عضلات شده و از ارتفاع زدگی جلوگیری مینماید.کیسه آب یا قوطی نگهدارنده آب راطوری ایزوله کنید که در اثر برودت هوای منطقه،یخ نزند.

6-به شارژ باتری تلفن همراه خود توجه داشته باشید و سعی کنی طوری از آن استفاده کنید که شارژ مربوطه تا اواخر برنامه حفظ شود بطوریکه در صورت نیاز به تماس اضطراری مشکلی ایجاد نشود.

7-تعدادی پاکت فریزر به همراه داشته باشید تا به هنگام باران از آن جهت خشک نگهداشتن وسایل الکترونیک مثل دوربین،تلفن همراه،پاوربانک و…استفاده نمائید.

توصیه هایی برای کوهنوردی ایمن در زمستان

8- یکعدد کبریت یا فندک،یکعدد سوت،یک کاغذ حاوی شماره تلفنهای اضطراری جهت تماس با خانواده خود یا مراکز امداد ونجات، به همراه داشته وآنها در جای خشک نگهداری نمائید.

چراغ پیشانی با باتری آماده یادتان نرود.حتما از عینک ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.به هنگام برف و نیز مِه اگرچه نور خورشید وجود ندارد ولی اشعه ماورای بنفش وجود داشته وبیشترهم هست. در صورت عدم استفاده از عینک ضد آفتاب به چشمان شما لطمه میزنید.

9-به توصیه افراد با تجربه گوش فرا دهید.در کوهستان هرگز ندوید ونیز با حالت دست در جیب حرکت نکنید.حتما از باتوم(ترجیحا دو باتوم) استفاده کنید.برای بالارفتن یا پائین آمدن از شیبها ،حرکت زیگزاگ فراموش نشود.

الویت در فتح قله خانه!

10-توجه داشته باشید که هوای کوهستان شدیدا متغیر و گاهی تغییرات آن لحظه ای ست.همواره آمادگی لازم جهت کم کردن لباس یا افزودن آن جهت حفظ دمای بدن خود داشته باشید.اگر در حین پیمایش بدنتان خیس وتوان جسمی تان اُفت کرد یا به هردلیلی ادامه مسیر برایتان سخت بود بازگشت را به ادامه مسیر ترجیح دهید. به فتح قله خانه بیندیشید نه قله کوه که قله کوه همیشه حی و حاضر و دست یافتنی ست.

 و در انتها

به منظور جلوگیری از سرد شدن بدن، استراحت های پیمایشهای زمستانه کوتاه و سرپایی و حداکثر سه دقیقه است.لذا چنانچه قرار است چیزی بخورید یا بنوشید و یا لباسی کم و زیاد کنید در همین اثنا باید انجام شود.

لقمه ها را قبل از حرکت و بصورت کوچک آماده کرده و به همراه تنقلات و سایر نوشیدنیها در دسترس داشته باشید، بطوریکه در کوتاهترین زمان ممکنه در اختیارتان باشد.وسایل داخل کوله را درست ومناسب بچینید .سعی کنید حتی الامکان محل قرار داشتن وسایل را بخاطر بسپارید بطوریکه در هر لحظه امکان دسترسی به وسایل در کوتاهترین زمان ممکنه موجود باشد.

همیشه در اوج و همواره برفراز باشید.

نمای شهر رستم آباد و رودخانه سپیدرود

پارس گیلدا

کوهنوردی ایمن در زمستان

مطالب مرتبط

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا