اجتماعی

اثرکبری

اثر کبری در علوم سیاسی

اثرکبری:

در قرن 18 که هند در استعمار انگلیس بود ،تعداد مارهای کبری در شهر دهلی زیاد بود.

دولت برای مدیریت بحران تصمیم گرفت برای هر مار مرده ایی که مردم می آورند هدیه بدهد.این تصمیم ابتدا با تحویل مارهای مرده زیادی که توسط مردم انجام میشد موفق بنظر میرسید. همه منتظر بودند که در طول زمان، تعداد مارها کمتر شود .اما در کمال تعجب دیدند که تعداد مارهای مرده ایی که مردم تحویل میدادند روز بروز بیشتر میشود.

دولت از پیامد تصمیم خود غافل شده بود. چرا که مردم فقیر با مشاهده نتیجه کار مبنی بر درآمد خوب از این راه،مارهای کبری را در خانه های خود پرورش داده و سپس آنها را کشته و لاشه اش را تحویل دولت داده و پول میگرفتند.نتیجه این شد که دولت اعلام کند دیگر لاشه مار نمیخرد ومردم مارها را در خیابانها رها کرده و معضل جدیدی بزرگتر از معضل اول پدیدار گشت.

از  این پدیده در علوم سیاسی بعنوان اثرکبری یاد میکنند.اثر کبری یعنی نداشتن افق تصمیم گیری مناسب در حل مسایلی که میتواند عواقب پیش بینی نشده و خطرناک و پرهزینه ایی به همراه داشته باشد.

بسیاری از مردمان کشورهای در حال توسعه ویا  توسعه نیافته در جهان اسیر چنین تصمیماتی توسط دولتمردان خود هستند.

پارس گیلدا

اثرکبری

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا