اجتماعی

اثر شوفر

بررسی اثر شوفر در رفتارهای مدیریتی

اثر شوفر:

زمانیکه در سال 1918 ماکس پلانک فیزیکدان مشهور المانی جایزه صلح نوبل را برد تصمیم گرفت به شهرهای مهم المان سفر کرده و در دانشگاههای آن شهرها بین فیزیکدانان کنفرانس فیزیک برگزار نماید.بعد از برگزاری چند کنفرانس، راننده ایی که اورا همراهی میکرد یک روز به او گفت از اینکه اینهمه مطالب تکراری را مطرح میکنی خسته نشده ایی؟.من اکنون تمام مطالبی که شما بیان میکنی را ازبرم واجازه بده کنفرانس بعدی را خودم بجای شما برگزار کرده وشما استراحت کن!.

این بود که در کنفرانس بعدی که اتفاقا در دانشگاه مونیخ برگزار شده بود ماکس پلانک لباس راننده را پوشید و در قسمت حضار نشست .راننده بجای او بر روی سن رفت و کنفرانس را اجرا نمود.در پایان کنفرانس یکی از فیزیکدانان حاضر سوالی از او پرسید.او در نهایت خونسردی گفت من متعجبم در شهری مثل مونیخ و در دانشگاهی مثل این دانشگاه پیدا میشوند فیزیکدانانی گه چنین سوالاتی میپرسند که پاسخ آن را راننده منهم میداند!.بعد هم رو کرد به پلانک که در میان حضار نشسته بود گفت که پاسخ ایشان را بدهد!.

بررسی اثر شوفر

شوفر(chauffeur)به معنای راننده ماشین است .این پدیده به اثر شوفر معروف است.یعنی توهم دانایی!.توهم دانایی که بسیاری از مدیران جوامع عقب مانده یا در حال توسعه اسیر آنند پدیده خطرناکی ست بطوریکه مدیر و مسئول مربوطه احساس میکند که همه چیز را میداند.او بر اساس این توهم مبادرت به مدیریت وحکمرانی میکند والبته مشخص است که عواقبش چه خواهد شد.

مدیریت بر مبنای توهم دانایی، آسیبهای جدی فراوان و جبران ناپذیری بر سرمایه مملکت میزند وعوارض آن حتی از خشکسالی بیشتر است.

پارس گیلدا

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا