علمی

جدال جهل و علم

جدال جهل و علم

جدال جهل و علم:

این روزها یعنی روزهایی که تب و تاب ویروس کووید 19اذهان جامعه جهانی را درگیر خود کرده است روش ششتشوی دستها با آب وصابون کارسازترین روش ضدعفونی و جلوگیری از سرایت ویروس در اثر تماس معرفی گردیده است.این روش بسیار کارآمدتر از هر ماده ضدعفونی کننده دیگر.اما بد نیست بدانیم که ما یعنی بشر امروزین این یافته را مدیون چه کسی هستیم ؟.

پزشکی مجاری-المانی بنام ایگناتس فیلیپ زملوایس که در نیمه دوم قرن 19 شاغل در بیمارستانهای عمومی وین در اتریش بوده است.او را بعنوان نجات دهنده مادران میشناسند،چرا که برای نخستین بار او در اثر تجربه دریافت، پزشکان با ضدعفونی کردن دست‌هایشان پیش از انجام زایمان می‌توانند نرخ تب زایمان و مرگ مادران را تا مقدار زیادی کاهش دهند.

تب زایمان قاتل زنان باردار

در آن دوران تب زایمان در بیمارستان‌ها بسیار شایع بوده و با میزان بالای مرگ‌ومیر (۱۰ تا ۳۵ درصد زنان حامله) همراه بوده‌است. زملوایس درسال ۱۸۴۷ هنگام کار در بیمارستان عمومی وین روش شستشوی دست‌ها پیش از زایمان با کلسیم هیپوکلریت (آب آهک)را ارائه داد. در این بیمارستان نرخ مرگ‌ومیر مادران در حین زایمان بدست پزشکان، سه برابر بیشتر از قابله‌های بیرون از بیمارستان بود. او کتابی نوشت و نتایج کارش را در آن منتشر کرد.

علی‌رغم آشکار بودن کاهش مرگ‌ومیر به زیر ۱٪ با روش زملوایس، جامعهٔ پزشکی آن زمان (توجه کنید جامعه پزشکی !)تحقیقات و نتایج کارهای او را نپذیرفتند. برخی پزشکان از اینکه زمل‌وایس به آن‌ها پیشنهاد شستن دستانشان را پیش از زایمان می‌داد ناراحت می‌شدند و زملوایس نمی‌توانست با آموخته‌های علمی پزشکی آن زمان ،پاسخی علمی به آن‌ها بدهد.

نتیجه بسار غم انگیز بود. بطوریکه مرگ و میرها همچنان رو به افزایش بود . دکتر زمل وایس دچار افسردگی و ناراحتی های عصبی شد. او را به یک تیمارستان تبعید کردند ودر انجا در اثر کتک خوردن از دست نگهبانان تیمارستان بعد از دو هفته در سن چهل و هفت سالگی در گذشت.!

اما روش زمل‌وایس سال‌ها پس از مرگش گسترش یافت، زمانی‌که لویی پاستور توانست نظریه میکروبی بیماری‌ها را ارائه دهد و جوزف لیستر کار بر روی میکروب‌شناسی را آغاز کرد.مهاتما گاندی چقدر جالب گفت:ابتدا تو را نادیده می گیرند، بعد به تو می خندند، سپس با تو می جنگند، و در نهایت تو پیروز می شوی…!

جدال جهل و علم

در طول تاریخ ،جهل همواره در لباسهای متفاوت ظاهر شده یا در لباس دین و یا در لباس علم حتی!در نهایت آنچه که جاهلان را بدنبال توسعه جهل سوق میدهد “منافع “هست!ولی در نهایت در قبال قدرت علم به عقب رانده میشوندو این تجربه برای بشریت میماند.تجارب علمی به بهایی گزاف بدست آمده وبر نسلها اینده است که جهت جلوگیری از پرداخت هزینه ای بیشتر از تجارب گرانسنگ گذشتکان خود استفاده کنند…!

پارس گیلدا
جدال جهل و علم

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا