جنگل ابر:
یکی از زیباترین و بدیع ترین پدیده هایی که در جنگل اتفاق میفتد،گرفتار شدن توده ابر در درون جنگل است. یکی از دلایل آن، تفاوت فشار هوای اطراف و بالای کوههاست(تلاقی دو ناحیه پرفشار وکم فشار).
این توده های ابر گاهی چنان متراکم درختان جنگل را تا نیم تنه در آغوش گرفته و جنگل را در خود مغروق میسازند که نیمه بالای درختان سر از ابر بیرون آورده وگویی جنگل ، ریشه در ابر دارد.
این پدیده در عصر ها که هوا آفتابی و خورشید رو به اُفول باشد با تابش مورب نور خورشید به آن، بهترین فضا رابرای عکاسی و فیلمبرداری و سپردن این اتفاق به لنز دوربین جهت مراجعات بعدی ولذت بردن از خاطرات یک صعود یا پیمایش طبیعت گردی فراهم میسازد.
پدیده فوق معمولا در ارتفاعات 1700 ببالاتر رخ میدهد .چنانچه نسیم ملایمی بوزد که ابرها را جابجا کند صحنه های شکل گرفته مرتبا عوض شده ومنظره رویایی تر میشود.لازم بذکر است جنگلهای ابر شاهرود یکی از زیباترین و وسیعترین و دیدنی ترین مناطق جنگلهای ابر ایران است که دیدنش ارزشمند است.
ضرورتهای پیمایش این نوع جنگلها
یادآور میگردد این جنگلها همینقدر که چشم نواز و زیباهستند پیمایش در آنها نیز خالی از مخاطره نیست.بلکه خطر گم شدن برای پیمایشگران نا اشنا به منطقه محتمل است و لازم است حتما با راهنمای آگاه محلی صورت پذیرد.
پارس گیلدا
لینک مرتبط:
جنگلهای هیرکانی