روز جهانی کوهستان:
کوهستانها و مراتع و جنگلهایش حریم مقدس طبیعتند.
آب را از طریق برف و جمع آوری باران،پروتئین را از طریق دام و مراتع ، هوای سالم مورد نیاز را از طریق جنگلهایش برای انسان بلکه برای همه موجودات زنده تامین میکنند.در چرخه زندگی حیات وحش ،حُکم مامِن وخانه را داشته و ثروتهای کانی های بیحد و حصرشان را بدون ذره ایی چشمداشت به انسانها ارزانی میدارند.کوهستانها، پارکهای طبیعی و رایگان طبیعتند.محلی برای تخلیه همه انرژیهای منفی و تالمات روحی ناشی از زندگی در شهر و کسب انرژی مثبت برای حی و حیات آدمیانند.
شاید بی دلیل نبود که پیشینیانمان عبادتگاههای خود را روی قلل مرتفع کوهها بنا میکردند . بطوریکه از انجا به خدای اعتقادی خویش نزدیکتر گشته و نیازهایشان را راحتتر و سریعتر به او برسانند.
روز جهانی کوهستان و حریم مقدس طبیعت
فقط یک فرق شهر و شهریها با کوهستان و کوه نشینان همین بس که اولی ها با گرفتن بودجه و تخصیص ردیف اعتباری و…هرچه آلودگی آب و هوای آلوده و فاضلاب و ضایعات و زواید مخرب و کشنده وضد زندگی است را به طبیعت و دریا و ….گسیل میدارند و دومی ها یعنی کوهستانها بدون دریافت ریالی اعتبار و بودجه و…آب و هوای سالم و نیز پروتئین مورد نیاز وبطور کل هرچی که زندگی ساز است را تامین و تحویل شهری ها میدهند.
لازم است حرمت این مکان مقدس حفظ و محیط و حریمش آلوده نشود که آلودگی محیط کوهستان و تخریب آن یعنی به فنارفتن زندگی همه موجودات زنده.
بیست آذر مصادف با یازده دسامبر روزی برای ارج نهادن به ارزش و اهمیت کوهستان در نظر گرفته شده است.مغتنم است قدری تامل کنیم به آنچه که تاکنون با طبیعت مخصوصا کوهستانها و جنگلها و مراتع روا داشته ایم. وبیندیشیم در خصوص آینده تیره و تاری که از بابت این بی تدبیری برای خود رقم زده ایم!.
تشریح نماد روز جهانی کوهستان
روز جهانی کوهستان