گزارشات طبیعت گردی و کوهنوردی

غاردرفک

آشنایی با غاریخچالی درفک

غاردرفک:

یکی از جاذبه های طبیعی و نقاط جالب توجه طبیعت گردان و کوهنوردان و توریستهای منطقه درفک رودبار، غار درفک است.

دهنه غار درفک نسبتا پهن است.این غار در ارتفاع حدودا ۲۴۰۰متری سطح دریا واقع شده  است.عرض آن ۴۰ متر است که تا طول  ۱۰۰ متر مورد شناسایی واقع شده است.این غار یخچالی ست .هیچ نشانه علمی مبنی بر آتشفشانی بودن آن و نیز آتشفشانی بودن بقیه نقاط درفک پیدا نشده است.

دهنه غار به سمت شمال است.به همین خاطر در زمستان و پائیز حتی ماههای اول بهار که هوا مستعد بارش برف میشود جهت وزش باد،برف وآب باران را بداخل غار هدایت میکند.در نتیجه این محصولات  در آنجا بصورت یخ وبرف یخزده باقی میمانند.خاک مسیر قله درفک دارای خاصیت منحصر بفرد بوده که آب را به اعماق زمین هدایت میکند.در نتیجه در مسیر قله چشمه قابل توجهی وجود ندارد.به همین دلیل،ساکنین اطراف در ایام گرم سال ،یخها و برف این غار را از داخلش  کنده به محل سکونت خود منتقل کرده و از آب آن جهت مصارف عمومی خویش بهره میبرند.

احتیاط به هنگام بازدید از غار

گفتنی ست سنگها و صخره های اطراف دهنه غار درفک بدلیل اینکه در همه ایام سال در معرض برخورد مستقیم باران هستند عمدتا تَرَک برداشته و مورد فرسایش قرار گرفته اند.این سنگهای عظیم شدیدا مستعد ریزشند.لذا کوهنوردان و گردشگرانی که مخصوصا در تابستانها مکان زیر این صخره ها را بدلیل داشتن سایه و خنک بودن جهت استراحت و خوردن نهار  و….انتخاب مینمایند باید مواظب بوده و حتی المقدور در آن مناطق تردد ننمایند.

همچنین ورود به درون غار بدون بهره مندی از مهارتهای غارنوردی و یخنوردی و وسایل مربوطه محال و بلکه خطرناک است.غار درفک مورد ثبت آثار طبیعی ملی قرار گزفته است.

عکسهایی از غار درفک

حمل برف از داخل غار توسط گونی
دهنه ورودی غار
آقای محمدی و غاری که مملو از برف است
جدا کردن برف توسط یکی از همنوردان در درون غار وکمک به خانمی که قطعه برف را با سرش به محل سکونت خود حمل میکند.

پارس گیلدا

غاردرفک

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا