برش کتاب

چرا آهستگی نه

آهستگی،رمانی که حتی ارزش یکبار خواندن را هم ندارد...!

چرا آهستگی نه:

می گویند هرکتابی ارزش یکبارخواندن را داردوبرخی ازکتب را دوبار و بلکه بیشتر بایدخواند.یکبار در مقدمه یکی ازکتابها نوشته شده بود،این کتاب رایکبار قبل از شصت سالگی ویکبار هم بعد ازشصت سالگی بخوانید.شاید انگیزه این پیشنهاد،تاثیر سن و پختگی فکری انسانها در درک مطالب کتاب و بهتر فهمیدن مقصود و منظور نویسنده آن بوده باشد.

بنظرم مطالب برخی کتب ادبی مخصوصا آنها که نویسندگانشان گرایشات فکری و تعلقات فرهنگی خاصی دارند بقدری با دیگران فاصله دارد که اگر چند بار هم ولو با دقت خوانده شوند کماکان مبهم و گنگ بنظر میرسد.ناگفته نماند که نقش مترجم،اهمیت بسزایی در تبیین مطالب کتبی که به زبانهای بیگانه نوشته شود دارد،اینکه چگونه مطالب آنرا به زبان دیگر برگردان نماید تا ضمن حفظ اصالت موضوع و رعایت امانت،انتقال مطلب را تسهیل بخشد.

از جمله این کتابها “رمان آهستگی اثر میلان کوندرا” نویسند چک است که در فرانسه نوشته شده است.نویسنده که از زمره اصلاح طلبان جنبش چپ (سوسیالیستی)بوده پس از مغضوب شدن و لغو تابعیتش توسط دولت وقت چک،اقامت وتابعیت  فرانسه را برگزید و در همانجا نیزفعالیت داشت و درنهایت در همان کشور هم بدرود حیات گفت.

کتابی که ارزش یکبار خواندن را هم ندارد!

در اثنای مطالعه این اثر،متوجه نشدم که این کتاب،رمان بی سر وته عاشقانه است یا یک مقاله سیاسی-اجتماعی و یا تلفیقی از هر چیز متفرقه ایی که درذهن نویسنده اش در دوره نگارش آن نقش بسته است!.بجز چند جمله که آنهم یحتمل به عاریت گرفته شده و در بخشهایی از اثر دیده میشود،در این کتاب اصلا جاذبه خاصی ندیده ام.چرا که اصولا مطلب خاصی ندارد که خواننده کتاب را مجذوب و تا انتها با خود همراه نماید.به جرات میتوان ادعا نمود که این کتاب ارزش همان یکبار خواندن را هم ندارد بطوریکه بامطالعه دوسوم آن منصرف شده و لایش را بستم و کنار گذاشتم.

اینکه میگویند کوندرا دراین کتاب سعی کرده دو روایت از دو مقطع زمانی را بنحو ماهرانه ایی طرح و سرعت پیشرفت جامعه بشری و تحولات سریع و شگرف فرهنگی را توام با آمیزه ایی از تاثیر تکنولوژی در این تحولات باهم تلفیق نماید تا به نتیجه دلخواه برسد بنظر،پروپاگاندای تبلیغاتی جهت فروش کتاب بوده و مقوله ایی ست که لااقل بر من مکتوم مانده است!

بنظرم افکار مشوش نویسنده در تالیف این اثر متاثر از تفاوتهای محرز فرهنگ زندگی و معاشرت انسانها درجوامع غرب مخصوصا فرانسه و نیزگردش نسبتا آزاد اطلاعات این نوع جوامع نسبت به شرق مخصوصا چک دوران جنگ سردکه زادگاه کوندرا بوده میباشد و آنچه که روایت می‌کندگویای این اختلاف واین فاصله و سردرگم شدن در خلا است نه چیز بیشتر!

پارس گیلدا

چرا آهستگی نه

مطالب بیشتر

 

 

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به کتاب،طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی... هیچ چیز مقدستر از آگاهی نیست،بزرگترین فضیلت آدمیان آگاهی ست و آگاهی یعنی مطالعه و مطالعه و مطالعه...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا