اجتماعی

ان شاءالله

ایشاالله،انشاالله یا ان شاءالله!

ان شاءالله:

ایشاالله،انشاالله یا ان شاءالله!
کدامیک؟

در جریان مناظره انتخابات آمریکا که صبح دیروز بوقت ایران برگزار شد، رئیس جمهور وقت گفت برگه مالیاتم را منتشر خواهم کرد و می‌بینید.رقیبش که نامزد دموکراتهاست گفت «کی؟ انشالله».

این موضوع در رسانه های عرب زبان مخصوصا مورد توجه زیادی قرار گرفت ویکی از کاربران ایرانی به شوخی یا جدی در توئیتر نوشته بود فعلا تا “انشالله ” در کاخ سفید نفوذ کردیم.!

البته نیازی به توضیح نیست که املاء صحیح واژه فوق” ان شاءالله” است که به مفهوم ” اگر خداوند مقررفرماید” است و با ایشاالله ( به معنای خداوند را به خاک سپردیم”نعوذبالله “)یا انشاالله(به معنای ما خداوند را ایجاد کردیم” نعوذبالله”)تفاوت معنادار و فاحشی دارد.

ایشاالله،انشاالله یا ان شاءالله!

آنچه که در آن مناظره در جمله نامزد دموکرات مطرح شد یک شک و بدبینی توام با عدم اطمینان در رابطه با انجام کاری بود که رقیب جمهوری خواه قولش را داده بود و استفاده از کلمه ان شاالله با هر املایی که مدنظر باشد در همین ارتباط بوده است. یعنی در واقع عدم اطمینان به انجام کار با ذکر ان شااله…

همکارانی که در اوایل دهه هفتاد با سوپروایزرهای آلمانی در نیروگاه گیلان کار میکردند با این واژه که توسط آنها و مکرر به کنایه جهت عدم انجام بموقع کارها توسط مشاور و کارفرما صورت میگرفت و ورد زبانشان در جلسات و مذاکرات بود آشنایی کامل دارند.

میدانیم که ذکر ان شاءالله بعد از قول انجام یک فعل، به مفهوم صحیح آن در واقع قطع و یقین بودن انجام کار است به اذن و خواست خدا نه تردید درانجام آن، انگونه که خارجی ها برداشت دارند.

شاید یکی از دلایلش به رفتار خودمان برگرددبطوریکه با عدم انجام بموقع قولها و تعهدات و توسل به اذکار و برداشتهای غلط از ذکرها و تطبیق نداشتن قولها و عملهازمینه های این نوع کج فهمی را فراهم میکنیم.

امروزه متاسفانه درست نوشتن ودرست فهمیدن ودرست فکر کردن ودرست قضاوت کردن که از حلقه های لاینقطع در چرخه درست زیستن و سالم زندگی کردن است در جامعه ما جایگاه چندانی ندارد و فاقد خریدار است.

ایشاالله،انشاالله یا ان شاءالله!

این است که چنین واژه های غلط و بدور از معنا و مفهومی در محاورات روزمره ما و حتی مکاتبات رسمی رسوخ و نفوذ پیدا میکند و بتدریج تبدیل به باورها و فرهنگ غلط و باطل در بین همه میگردد.

شاهد بارز مدعای فوق دقت مختصر در همین فضای مجازی وحتی مکاتبات رسمی اداری و مشاهده حجم اغلاطی نظیر فوق است.

لازمه اصلاح آن از یکطرف توجه بنیادین به برنامه های آموزشی وتوجه و تاکید به مولفه های برتر آموزشی منطبق با نیازهای روز جامعه و از طرف دیگر توجه مسئولان و زمامداران و همه احاد جامعه به ظرفیتهای بالقوه موجودجهت به فعل دراوردن تعهدات است.انسان درست یعنی جامعه درست.

پارس گیلدا
ان شاءالله

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا