محیط زیست

بحران آب

بحران آب
قطعا بحران آب در کنار بحران ریزگرد و بحران زباله در کنار بحران غذا و معیشت وکار،بحران هویت ،بحران موادمخدر ،بحران سلامت ودرمان،بحران فرارمغزها،بحران تولید و کیفیت تولیدات داخل،بحران اقتصاد ومدیریت و…از چالشهای عظیم سالهای نه چندان دور جامعه ما خواهد بود وصد البته بحران آب در راس همه..!

اینکه سالهای کم آبی را طی کرده یا در پیش رو خواهیم داشت واسیر خشکسالی های ناخواسته شده ایم شکی نیست،موضوع این است که ایا در آن بخشی که مربوط به خودمان بوده بدرستی بر منابع آبی مدیریت کرده و میکنیم؟
ایا شبکه های آبرسانی ما بدرستی مرمت و نگهداری میشوند؟
ایا با تسطیح اراضی زراعی و اصلاح روشهای آبیاری سنتی نمیتوان مصارف آب کشاورزی راکه بخش اعظم مصرف آب مملکت است را بهینه نمود؟
دربخش صنعت چی؟
اینکه با کم کاری و بی تدبیری ما یک جارا بخشکانیم وآنگاه ،آب جای دیگررا به آنجا منتقل وچالش عظیمی برای اقلیم ومردمان آنها فراهم کنیم ایا مشکل آب حل میشود؟
مدیریت آب در هر کشوری یک موضوع صرفا داخلی نیست بلکه از آنجائیکه سرچشمه بخش زیادی از رودخانه های مهم از کشورهای همسایه هست لذا میطلبد که دیپلماسی آب باید راه اندازی شده و فعال عمل کند ودرجهت تامین منافع ملی،در جهت استیفای حقوق آبی مملکت از کشورهای همسایه اقدام کند
بطور کلی بنظر میرسد دست اندرکاران اصلی در این زمینه مسائل را جوردیگری میبینند وبقول خودشان راه حلهایی ارائه میدهند که در ذهن کسی نمی گنجد،اینکه پیشنهاد اجاره زمینهای خارج از کشور میدهند براساس کدام پشتوانه کارشناسی چنین میگویند؟
مگر در خارج از کشور آب از کجا می آید که در داخل نمی آید؟اینهمه برف و باران که دراین مملکت میبارد ایا آب حاصل از آن بدرستی مدیریت میشود که اقایان به این نتیجه رسیده اند زمینهای خارج از کشور را جهت کشت و زرع اجاره کنند؟دراینصورت تکلیف کشاورزی وکشاورزان وکارگران داخلی چه میشود؟

آنوقت در آنسوی کشور ، خاک حاصلخیز مملکت فروخته و به تاراج میرود..!
واقعیت قضیه این است که موضوع آب یک موضوع کاملا کارشناسیت ومادام که سیاسیون بخواهند حول محور آن مدیریت و تصمیم گیری نمایندمثل همه امور تخصصی کارشناسی دیگر که سیاسی ایدئولوژیک شده ره به جایی نخواهد برد!
پارس گیلدا
بحران آب
نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل و پدر ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا