قله آسمانکوه:
قله آسمانکوه یکی از قلل خط الراس ماسوله است به ارتفاع 2815متراز سطح دریا. منتهی الیه ارتفاعات غرب گیلان مایل به جنوب که مبدا صعود به ان قله، از شهر ماسوله وسپس قله کله قندیست.درزمره قلل فنی استان است وصعود به آن در زمستان تابع شرایط جوی وتیم آماده و منسجم و مدیریت زمان است.
ولی در فصول بهار وتابستان چنانچه استارت صعوداز ماسوله ساعت ۶ صبح زده شود میتوان انتظار داشت با توجه به شیب مسیر، بین ساعت یک و نیم تا دو عصر،کوهنوردان به قله برسند.مسیرصعود به این قله از کله قندی به بعد، واحد بوده ودر این مسیرواحد تنها یک چشمه انهم در انتهای مسیرونزدیکی قله آسمانکوه واقع است .
آشنایی با قله آسمانکوه ماسوله
البته متذکر میگرددچشمه های کوهستان همواره ممکن است جوشان نباشد.لذا کوهنوردان بدون اطمینان از آب دار بودن چشمه نباید بدون ذخیره کافی آب و صرفا بدلیل وجود چشمه به این قله صعودکنند چون مخصوصا در تابستان ممکن است کم آبی یا نبود آب برای کوهنوردان مشکل ساز شود.
از ماسوله تا کله قندی نیز معمولا سه تا مسیر وجوددارد ،کوهنوردان یا مسیر ییلاق للندیز را انتخاب میکنند که چشمه های این ییلاق همیشه در هر فصل سال مملو از آب است ویا مسیر کوهبن و دکل را بر میگزینند که دراین صورت بدلیل عدم اطمینان ازآب دار بودن چشمه های مسیر ،بهتراست آب لازم را به همراه داشته باشند،ویا قصد صعود به این قله از کریدورهای رویایی جنکل خلیل دشت را مدنظرقرار میدهند که بازهم مشکل آب در این مسیروجودندارد.
آشنایی با قله آسمانکوه ماسوله
هرسه مسیرازشهر ماسوله تا ارتفاع ۲۰۰۰متر،جنگلی وزیباست ولی مسیر ییلاق للندیز قشنگتر و پرترددتراست و گروه های گل گشتی معمولا ییلاق للندیز را جهت اتراق انتخاب میکنند.از ارتفاع ۲۰۰۰ به بالاتر و قبل از قله کله قندی ،منطقه مملو از سنگواره و فسیلهای نوع آمونیت(لینک) مرتبط با دوران دایناسورهاست(لینک).
این قسمت یعنی در اطراف قله کله قندی بخشی از سنگهای مسیر،ریزشیست ولذا به هنگام صعود باید مواظب همنوردانی که در پشت سردرحال حرکتند بود تا مشکلی ایجاد نشود.معمولا کوهنوردان با گامهای معمولی فاصله ماسوله تا کله قندی را در صورت مساعد بودن هوا ۵ ساعته و فاصله کله قندی تا آسمانکوه را دو ونیم ساعته مینمایند.درمجموع هفت ونیم تا هشت ساعت رفت و پتج تا پنج و نیم ساعت هم برگشت زمان لازم برای این برنامه صعود بایددرنظرگرفت.
آشنایی با قله آسمانکوه ماسوله
اگر در زمستان به این قله صعود کردید و خوش شانس بودید شاید بتوانید خرسهای این منطقه را ببینید منتهی حتما جوانب احتیاط را رعایت کنید.
در این مناطق ،آسمانکوه بالاترین ارتفاع را دارد ولذا جای مرتفع و بلندتر دیگری وجود ندارد که چشمه مزبور ناشی از ذوب برف آب دامنه های ان ارتفاعات باشد بنابراین قطعا با توجه به ملاحظات زمین شناسی این آب از جای دیگری میجوشد و به این ارتفاع بطور طبیعی پمپاژ میشود واین از شگفتی های طبیعت است…!
قله آسمانکوه
ضمنا گزارش صعود قبلی یه این قله را میتوانید در اینجا بخوانید.