گزارشات طبیعت گردی و کوهنوردی

قله سردگاه

سردگاه،قله ایی دور و سرد و پُر باد!

قله سردگاه:

سردگاه:
چنانچه برای یک صعود یک روزه در ارتفاعات گیلان در نظر دارید به قله ایی دوردست،خُنک،با جاذبه های طبیعی بکر،چشم انداز بینظیر،زیست بوم منحصر به فرد ، در عین حال مسیری خلوت که صدای شکستن سکوت منطقه،تنها از حنجره پرستوها و پرندگان و صدای برخورد آب خروشان به تخته سنگها و زنگوله گوسفندان و بُزهای پُرجُنب و جوش به گوش برسد حتما قله سردگاه را انتخاب کنید!.

سرو کهنسال هرزویل،مبدا حرکت

سردگاه قله ایی به عرض جغرافیایی 36درجه و 45 دقیقه و 7 ثانیه و طول جغرافیایی 49 درجه و 36 دقیقه و 17 ثانیه واقع در ارتفاعات منجیل(لوشان) در جنوب گیلان،یکی از دورترین قلل گیلان نسبت به مبدا صعود میباشد.

تونلی از درختان جنگل هیرکانی

قله ایی واقع در اقلیم خشک

همانگونه که از نام این قله برمی آید،قله ایی ست که در اقلیمی خشک و سرد و بادگیر واقع شده وبا توجه به بُعد مسافتی که این قله با عمده ترین مبدا صعود خود یعنی سرو هرزویل منجیل دارد صعود به آن با توجه به قانون ساعت ۱۴ کمی سخت بوده و می‌طلبد که با مدیریت زمان صورت پذیرد.به همین دلیل در سال‌های گذشته چندبار با تیم‌های مختلف قصد صعود به این قله را داشتیم که موفق نشدیم.

عبور از دل تونل سبز که از این نمونه در مسیر زیاد است.

اگر مبدا صعود،سرو کهنسال هزویل(که نامش در سفرنامه ناصرخسرو نیز قید گردیده است)باشد فاصله رفت و برگشت حدودا ۲۵ کیلومتر و چنانچه روستای گلدیان رودبار و مسیر قله آسمانسرا باشد کمی بیشتر حدود ۲۷ کیلومتر میباشد.

درختان بلند قامتی که ابتدائا مورد عنایت رعد برق و سپس انسانها قرار گرفتند…!

مسیر سروهرزویل،به دو قسمت جنگل و غیرجنگل تقسیم میشود.برغم اقلیم خشک و بادخیز منطقه منجیل،بخش جنگلی مسیر که در داخل دره دربند و از جوار رودخانه ایی به همین نام آغاز می‌شود تشکیل شده است از تونل‌های بسیار زیبا ودیدنی فضای سبز، شامل انواع درختان و دیگر گونه های گیاهی که سه چهارم کل مسیر صعود را تشکیل می‌دهد.در این مسیر چند چشمه وجود دارد که معمولا نیز آب دارد.

نفهمیدم میوه چه گیاهی میتونه باشه!

اما بخش غیرجنگلی مسیر بدلیل برخورداری از چراگاههای زیبا همواره محل عبور گله داران گوسفند و بز است که لذت پیمایش را در حین عبور از جوار این گله ها توام با شنیدن صدای زنگوله آنها همزمان با صدای واق واق سگان نگهبان کله مثلثی والبته خطرناک ،دو چندان می‌کند.

ایضا یکی دیگر از تونلهای فضای سبز

چشم اندازی زیبا و دیدنی

جابجایی ابرها و نقاشی طبیعت،پائین دست دریاچه سد منجیل

هرچقدر در مسیر این قله به جلو می رویم ،در پشت سر ،نمای دریاچه سد زندگی ساز سپیدرود در حالیکه در احاطه توربینهای بادی منطقه قرار گرفته اند، دیدنی تر میشود.

و اینجا اتمام بخش جنگلی مسیر

چنانچه در بالا اشاره شد در مسیر این قله زیبا،چوپانان زیادی به چرادادن دام‌های خود مشغولند که گله های آنها توسط سگان متعدد خطرناک مورد حفاظتند.لذا صعود به تنهایی و یا با تعداد کم به این قله به هیچ وجه توصیه نمی‌گردد.همچنین به هنگام استراحت روی سنگها ،بهتر است قبلا اطراف و اکناف آنهارا از لحاظ وجود “مار”بررسی کرده و کوله پشتی خود را حتی المقدور روی شاخه درخت آویزان نموده یا در جای مطمئن روی زمین قراردهید.

شروع پیمایش در بخش غیر جنگل.در اینجا که ارتفاع تقریبا بالای 1800 متر است بدلیل کاهش غلظت اکسیژن درختان بلند قامت جای خود را به درختان بوته ایی و سپس به علف و خار و… میدهند

قله سردگاه ۲۴۰۵ مترارتفاع داشته وچنانچه از کنار سرو هرزویل که ارتفاع آن از سطح دریا،۶۰۰ متر است حرکت بکنید برای رسیدن به قله ۱۸۰۰متر باید ارتفاع گرفته و حدود ۱۲/۵ کیلومتر بپیماید تا به قله برسید.بنابراین به همین دلیل شیب مسیر آزاردهنده نبوده اگرچه مسیرش طولانی و کمی خسته کننده است.زمان رفت بطور متوسط ۷ ساعت و زمان برگشت ۵ ساعت برآورد می‌شود.درمسیر قله سردگاه هیچ روستایی وجود ندارد و آنتن دهی تلفن همراه نسبتا مطلوب است.

و گله ایی که در کنار نگهبان تیزبینش مشغول چراست.در مواجهه با سگهای چوپان خیلی باید مواظب بود

قلل اطراف

روی قله سردگاه که قرار بگیرید نمای قلل پشتکوه،قاجار(زنجان)،قافلانکوه(زنجان) از یک سمت و درفک از سوی دیگر جلوه گری می‌کنند.روی این قله به بخشی از شهر منجیل،دریاچه سد منجیل،توربینهای بادی اطرافش(که اکنون جملگی خاموشند) و نیز به بخشی از شهر لوشان اشراف خواهید داشت.

بخشی از مسیر توام با پوشش ارتفاعات توسط ابرها

قله سردگاه،سرد سرد سرد است ولی لذت پیمایش این مسیر رویایی، وصف ناشدنی،غیرقابل باور و خاطراتش گرم گرم گرم وبلکه لبسوز ولبدوز است و اثرات فرحبخشش سالها،روح و روانتان را نوازش خواهد نمود.
جا دارد از باشگاه کوهنوردی سپهر رشت که ترتیب صعود این برنامه جذاب و مفرح را داده اند صمیمانه تشکر و قدردانی شود.

چشم انداز دیگری از مسیر

این صعود در تاریخ 5/5/1403 و تحت برنامه ریزی ومدیریت باشگاه کوهنوردی سپهر رشت انجام شد.ساعت شروع پیمایش 6 و10 دقیقه صبح،حضور در قله 13 و26 دقیقه ظهر،حرکت از قله 14 و بازگشت به مبدا(البته از مسیری دیگر وکمی کوتاهتر)در کنار توربینهای بادی مرجان آباد،ساعت 18 و36 دقیقه عصر بوده است.

در نزدیکی قله
اینجا هم خود قله
برگشت روستای مرجان آباد و توربینهای بادی که غالبا خاموشند…!

گزارش صعود به قله سردگاه (بهمن نود) با باشگاه سپهر

گزارش صعود به قله سردگاه (اسفند ۹۷) با باشگاه البرز

پارس گیلدا

قله سردگاه

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا