اجتماعی

میراث فرهنگی

گر سنگ از این حدیث بنالد عجب مدار

میراث فرهنگی:

به هنگام بازدید از کتیبه ها،از راهنما در مورد فلسفه سوراخهای اطراف کادر کتیبه پرسیدم.

پاسخ شنیدم سازندگان کتیبه به منظور مصون ماندن اثر از گزند آسیبهای انسانی و طبیعی ،ضمن رعایت تورفتگی لازم و شیب کافی برای هدایت آب باران و… به بیرون در اطرافش سوراخهایی ایجاد کرده و با ایجاد قاب، اثر را بوسیله پوشش مخصوص محافظت مینمودند تا بمرور زمان مستهلک نشده و ازبین نرود.
این از عقل و هوش و درایت انسانهای ۲۵۰۰ سال قبل.

واما ما وزارتخانه ایی بنام میراث فرهنگی و گردشگری با کلی بودجه و حشم و خدم و کبکبه و دبدبه راه انداختیم تا مثلا بهتر از گذشتگان از این میراث کهن حفاظت و حراست نمائیم.
این اثر(گنجنامه همدان) و آثار مشابه، کماکان بدون هرگونه پوششی در فضای آزاد مورد بازدید روزانه دهها و بلکه صدها بازدید کننده قرار داشته و بلکه مورد نوازش قرار میگیرند . امسال یعنی سال ۱۴۰۲ و در شب چهارشنبه پایانیش،آگاهانه یا ناآگاهانه اینگونه با نارنجک دستی مورد هجمه اش قرار دادیم!.
صرفنظر از مسایل پوششی آثار تاریخی در فضاهای آزاد ازاینکه اصلا یک همچین اماکنی چرا در شب چهارشنبه سوری باید میدان آتشبازی باشد جای پرسش دارد.

حفاظت میراث فرهنگی توسط آنها

حتما میدانید که حتی بردن دوربین عکاسی بداخل بسیاری از موزه ها در کشورهای خارجی به لحاظ اینکه احتمال میدهند ممکن است نور فلاش دوربین، مخرب نقاشی ها و نسخ خطی کتب و آثار تاریخی ست ممنوع میباشد آنهم تازه اثر را به هزار فن و فنون و حیل در داخل جعبه و قابهای شیشه ایی ضدضربه و… محفوظش میدارند.

راست و دروغش بماند حتی چندی قبل شنیدم تابلوی معروف مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی که در موزه لوور نگهداری میشود و روزانه هزاران نفر از آن بازدید و با او عکس میگیرند، فیک بوده و تابلوی اصلی جهت مصئون ماندن از آسیب در جای دیگری بصورت ایمن،نگهداری میشود…!

چه میتوان کرد وقتی مقام عالیرتبه وزارت فرهنگ و گردشگری کوزه ۴۵۰۰ساله را از جایش بیرون میکشد و بدست میگیرد که با آن عکس بگیرد و در این میان به ذهنش هم خطور نمیکند که هرآن احتمال لغزیدن اثر از دستش و زمین خوردن و شکستنش وجود دارد از بر وبچه های ۱۶-۱۷ ساله نارنک باز چهارشنبه سوری در این بازار بلبشو چه انتظاری باید داشت!

پارس گیلدا

میراث فرهنگی

مطالب بیشتر

نمایش بیشتر

مدیر سایت

من همان دم که وضو ساختم از چشمه عشق / چار تکبیر زدم یکسره بر هر چه که هست..! "حافظ" ......؛ نام و نام خانوادگی:حسین شعبانی مژدهی ؛ شغل: آزاد؛ تحصیلات: لیسانس در مهندسی؛ متاهل ، پدر و پدربزرگ ؛ علاقمند به طبیعت گردی و کوهنوردی و عکاسی ومستندکردن تجارب نزدیک به هفت دهه پیمایش در این محنتگه خاکی..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا